Haber

Kılıçdaroğlu, “İmamoğlu davası varken neden Almanya’ya gittiniz?” soruyu yanıtladı: Beraat veya erteleme bekliyordum

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de soruları yanıtladı. İmamoğlu’nun yargılandığı gün Almanya’ya gitmesine yönelik eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Karar açıklanırsa beraat ya da erteleme beklerdim. Onlara göre bu normalde beraat. İngiltere’deki Amerika ziyaretim en hızlısı. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için “Türkiye’nin bu kısır tartışmalardan çıkması gerekiyor” dedi.

“ALMANYA ZİYARETİ İÇİN RANDEVU ALINDI”

Almanya ziyaretinin önceden planlandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu gezileri yaparken onların ve bizim müsait olduğumuz süre içinde randevular alınıyor. İngiltere’den sonra vizyon toplantısını yaptık ve ardından Almanya’ya bir ziyaret planladık. Uzman İmamoğlu davasında zaten raporlar belliydi, beraat bekliyorduk” dedi.

“İSTANBUL’U KURTARMAK ONUN İÇİN BİR YARA OLDU”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, zulüm kalksın ki zalim erken gitsin diyorlar. Saray’ın yaptığı çok açık. İstediği hakimi atayabilir. İstediği kararı verir İstanbul’un kazancını bir şekilde toplamak ister İstanbul’u kaybetmek onun için bir yaraydı Şimdi Türkiye’yi de kaybediyor Yargı bağımsız olmalı ama yargı kurala göre karar vermiyor Bu milli iradeye bir darbedir.Yargıç aldığı talimatla siyaset yapmaya cesaret edebilir.Zalimin karşısında asla ama asla.Bir milim bile geri adım atmayacağız.

“ADALET KALDIYSA KARAR İTİRAZDAN GERİ DÖNMELİ”

Şimdi CHP’nin elini kolunu bağlıyorsun. Hukuksuz yola girerek, hakimlerin gücünü arkalarına alarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Halkın gücünü almak istiyoruz. Halkın iradesini vuran bir anlayış demokrasilerde olmaz. Eleştirilerime rağmen yine de bu ülkede hak nedir, hukuk nedir bilen dürüst ve cesur yargıçlarımız olduğunu söylemek isterim. Biz o hakimlere, hakimlere güveniyoruz. Onlar da bu gidişattan memnun değiller. Efendim, neden temyizden dönmüyorsunuz? Adalet zerresi kalmışsa geri dönmelidir.

“DEMOKRASİNİN NASIL OLDUĞUNU HERKES GÖRECEK”

Bu siyasi bir çabadır, tam zamanında. Hapishanelerde hak arayanlar var, esaret altında tutuluyorlar. Osman Kavala neden içeride? Selahattin Demirtaş neden içeride? Askeri öğrenciler hapsedildi. Askeri öğrenci darbe yapar mı? Türkiye’de bir değişim yaşanıyor, demokrasinin ne olduğunu herkes görecek. Ben göstereyim. Kararın onanacağına dair bir fikrim yok. Bu ülkenin dürüst hakimleri, hakimleri var. Haksızlığa dur diyecekler. Eğer bir erdem ve adalet duygusu kalmışsa onu reddetmeliler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu